Om oss

Velkommen til Elas AS, den eneste trådvareprodusenten i Norge. Elas AS er produsenten av NORSCAN ROLLER garderobesystem, og har produksjon, lager og hovedkontor i Verdal i Midt-Norge. Elas AS leverer i dag garderobeinnredning til garderobeprodusenter, spesialforretninger og andre garderobeaktører som verdsetter bærekraftig høy produktkvalitet fra en pålitelig leverandør i hele Europa. I 2022 feiret vi 65 år!

Begynnelsen

Historien til Elas AS strekker seg tilbake til 1957, da Arne Haugen, sammen med sine brødre Ole og Asbjørn Haugen, stiftet selskapet A/S Elas. Formålet med etableringen den gang var å drive fremstilling og handel med elektriske artikler. Derav navnet Elas, som den gangen sto for Elektrisk aksjeselskap. Produksjonen dreide seg de første årene om produksjon av lysarmaturer.

Allerede i 1958 fødtes ideen om produksjon av trådvarer, og det første trådproduktet var en garderobekurv. Samtidig med produksjon av garderobekurver ble bærekurv for melkeflasker utviklet. Dette ble et virkelig suksessprodukt, og hovedproduktet til Elas i årene etter 1960.

Utviklingen

Utover på 1960-tallet kom stadig nye trådvareprodukter inn i produktporteføljen. I 1967 flytter Elas inn i nye større lokaler på det nyetablerte industriområdet på Ørin i Verdal. Dette er i dag Norges tredje største industripark, og produksjonen av vår garderobeinnredning foregår fremdeles på samme sted som det gjorde den gang, dog i litt utvidede lokaler.

Elas får utover 70-tallet større innpass hos kjøkken og garderobeprodusenter i Norge. Det første kurvstativet, som vi mener er verdens første frittstående kurvstativ, blir utviklet og mønsterbeskyttet allerede i 1969, og har siden den gang vært hovedproduktet til Elas, dog med en del videreutvikling.

 

Videre utover 1970 og 1980 – tallet automatiseres mye av produksjonen, og Elas leverer trådvarer til de fleste kjøkken og garderobeprodusentene i Norge. I tillegg utvikles, produseres og leveres produkter som butikkinnredning og andre spesialprodukter på forespørsel fra Norsk industri.

I 1985 får Elas sin første utenlandske kunde, i Canada, som blir starten på en eksportsatsning de kommende årene. I denne forbindelse blir merkenavnet Norscan registrert. Norscan symboliserer Norsk-Scandinavisk, som både ute i verden og her hjemme blir assosiert med god design og god produktkvalitet. Siden 1985 har merkenavnet Norscan blitt brukt om garderobeinnredningen fra Elas.

I stadig utvikling

På 1990-tallet kom noen smarte hoder på Elas på at vi kunne montere hjul på kurvene. Kurver med hjul fikk da navnet Norscan Roller. Dette fikk vi faktisk patent på, og vi er stolte over å være en av få bedrifter som har fått patentert hjulet.

Hjulet på Norscan Roller er den dag i dag det som gjør at våre kurver ruller fantastisk lett ut og inn, og bidrar til at produktene tåler så stor vekbelastning. Vi er ydmykt stolt over hvor bra denne løsningen fremdeles fungerer den dag i dag.

Utover 2000-tallet fortsetter Elas å videreutvikle Norscan Roller, og rendyrker etter hvert dette som et eget standardisert produktsortiment. Både produksjonsmaskinene og produktene er under stadig utvikling, samtidig som et standardisert produktsortiment gjør det enklere å automatisere produksjonen. I dag, 65 år etter starten, har vi fremdeles et Norskprodusert stort sortiment innen garderobeinnredning i tråd. Kurvene har fått en delikat bue i fronten, og har fortsatt hjul som gjør at de ruller så godt, og at de tåler så mye. Hjulene er videreutviklet for å gi en enda mykere gange, og flere produkter er kommet til for å utvide bruksområdet for Norscan Roller i garderoben.

I dag

I dag er Elas fremdeles produsenten av Norscan Roller, og vi er den eneste trådvareprodusenten av denne type varer i Norge. Elas drives nå av tredje generasjon Haugen, 65 år etter oppstarten.

Trådkurver er stadig ettertraktet som garderobeinnredning, da de gir en fin naturlig ventilering av klærne som oppbevares. Norscan Roller blir brukt som innredning av kvalitetsbevisste garderobeprodusenter og spesialforretninger i Skandinavia, Baltikum og ellers i Europa. Omtrent halvparten av produksjonen ved fabrikken i Verdal blir i dag eksportert til land rundt Norge.

Vi er stolte av å ha denne type produksjon i Verdal og Norge. Med en automatisert produksjon som sysselsetter 20 dyktige ansatte, er vi så trygge på kvaliteten at vi gir 30 års garanti på alt av Norscan Roller! Skulle noe mot formodning ikke holde, så erstatter vi med ny vare.

Alt stålet som blir anvendt i produksjonen av Norscan Roller er 100 % gjenvunnet. Det betyr at stålet har hatt et liv tidligere. Det har vært noe. Dette sammen med lang levetid på våre produkter, og gjenvinnbarhet den dagen det eventuelt ikke skal anvendes mer, gjør at stålet går i et tilnærmet evigvarende kretsløp. Dette er også i tråd med FN’s bærekraftsmål nr. 12 om ansvarlig forbruk og produksjon.

Norsk produksjon, med så lokale leverandører og kunder som mulig, sikrer at produktene forblir kortreiste. Korte transportveier både for råvarer inn til oss, og for ferdige produkter ut til deg som kunde bidrar til lavere utslipp.

Ønsker du hjelp og veiledning til din nye garderobe finner du våre dyktige forhandlere i forhandleroversikten lengst ned på siden. Flere av disse er lokale garderobeprodusenter som produserer skyvedører og andre garderobeløsninger av høy kvalitet i Norge. Disse har valgt Norscan Roller som innredning, for å støtte opp om god produktkvalitet og verdiene de ellers står for.

Vi setter pris på at du vil ta en titt på produktene våre, enten her, eller ute hos forhandler, også er vi glade for du velger Norscan Roller som din garderobeinnredning!

Ikon lastebil

RASK LEVERING

Ikon Norge

NORSKPRODUSERT - 30 ÅRS GARANTI

Ikon pakke

FAST FRAKT KR. 99,- | FRAKTFRITT OVER KR. 1500,-